Islandshästwebberiet

A-Ö över innehållet på IslandshästwebberietKalender över hela årets islandshästaktivitetertestAll världens islandshästar. Vi länkar till din hästs hemsidaIslandshingstarRidning, turridning, lektionsridning m.m.AnnonserBildgalleriRidshop's för dig som har islandshästPressklipp på webbenLär mer om islandshästarLänkartom

SIF's avelsmöte 12-13 november 2005

Clinic med Ia & Denni

Först och främst inleddes det hela med en clinic i Stjärnhovs ridhus. Ia och Denni talade om hur man förbereder en häst inför visning. Först visades ett väldigt fint Hrimnir-sto efter visning, 100 kg tjockare än i visningsskick, och under tiden gick ett foto runt i bland deltagarna där man fick se ett foto på hästen från uppvisningen.

Sto efter Hrimnir Unghingst, 3 år

Sedan visade de en treårig hingst. Ia berättade om vad de övade på, trav vid hand, uppställning och Denni o hinsten sprang. Poängterade vikten av gott ledarskap och övning och nogranna förberedelser för att presentera på ett sådant sätt så att domarna verkligen ges möjlighet att se hästens kvaliteter.

Mycket intressant och givande.

Därefter bjöds det på en härlig sopplunch med mingel utanför manegen.

Clinic med Johan Häggberg

Johan red ett annat ungsto efter Hrimnir. Även det en trevlig häst. Han berättade hur han förbereder inför ridprovet vid avelsvisning. Visade övningar från marken och till häst.

Häst nr 2 var ett äldre sto som Johan själv tror mycket på men som inte var helt okomplicerad. (Lär visst ha lämnat banan och publik med ryttare och vid en visning i Strömsholm för några år sedan). En vacker trav visade hon dock upp.

Avelsmötet innehöll en antal seminariepunkter som bl.a:

  • Holtsmúla - uppfödning och avelsmål. Siggi Saegmundsson berättade och visade bilder från sin avel. Fantastiska hästar, vackra bilder och ett osentimentalt sätt att bedriva avel.
  • BLUP på bredden och djupet med Thorvaldur Arnarsson.
  • Årets avlare = Johan Häggberg
  • Freya fick postumt utmärkelsen Elit.
  • Avelsbedömningar 2006

Övrigt

Diskussionsgrupper. Deltagarna fick välja mellan tre diskussionsämnen och delades sedan upp i grupper om 6-10 personer.

Fotoutställning av tävlande bidrag i temat "Häst och barn". Kanske lite synd att det inte var "spottar" på alla fotografier vilket gjorde att det var flera som hamnade lite väl mörkt och inte kom fram till sin rätt. Vinnarna.

Årets pristagare missade jag likaså, men någon annan kanske vet.

Solbacka konferensgård var ett utmärkt konferensplats. Trevliga rum, ok mat, ordentlig frukost, vacker miljö och bra personal. Enda "felet" är väl att det ligger för långt hemifrån för min del. Men det var trevligt att ha varit där.

Konferensprogrammet var var välordnat med bra utbud i bra lokaler.

Massor av trevliga konferensdeltagare att prata häst med. Råd, tips, andras erfarenheter, lite skvaller och annat smått och gott. Med andra ord - trevligt.

Karamller och frukt, det höll jag på att glömma. Välfyllda fruktskålar och godisfat had placerats strategiskt i konferenslokalen under båda dagarna, vilket höll blodsocker halten och humöret uppe. Utomordentligt trivsamt

 

ISLANDSHÄSTWEBBERIET __
Senast uppdaterad 2009-08-01
Copyright © Islandshästwebberiet 2003-2006
islandshast@webberiet.se