Islandshästwebberiet

A-Ö över innehållet på IslandshästwebberietKalender över hela årets islandshästaktivitetertestAll världens islandshästar. Vi länkar till din hästs hemsidaIslandshingstarRidning, turridning, lektionsridning m.m.AnnonserBildgalleriRidshop's för dig som har islandshästPressklipp på webbenLär mer om islandshästarLänkartom

Brösarp Icelandic Horse Event 2006Brösarp Icelandic Horse Event Show 2006

Skúlasons gård ligger i en fantastisk miljö. Böljande gröna vidder öppnar sig som ett sagolandskap.

När man sedan bjuds på show med några av de bästa som finns i islandshästvärlden blir det hela ett oförglömlig och mycket lyckat evenemang.

Se bildspel »

Fredag 8 september

Stalldörrarna stod öppna och inbjöd alla nyanlända besökare till husesyn. I stallet fanns flera "hästkändisar", saluhästar och andra vanligt trevliga islandshästar.

Nöjda med hästdoften i näsa började magen kurra. Brösarps gästgiveri stod för matserveringen och grillade revbenen som var möra och helt otroligt goda. Under maten började det sakta skymma och publiken uppmanades att bege sig till passbanan.

Infartsvägen till gården, passbanan, var stämningsfyllt upplyst av hundratals marshaller. Plötsligt ur mörkret trädde Odenryttaren fram och "läste" Eddan på hávamál.

Passlöpet vanns av Mjölnir och Emelie. Efter prisutdelning i stallbyggnaden, följde sång och berättarstund med Stina Helmersson som berättade om Herulerna.

Avslutningen med eldshowen höll på att ta ände med förskräckelse men slutade väl, som tur var. Förhoppningsvis behöver vi aldrig mer se kombinationen eld till häst någon mer gång. Detta var den enda malören under helgen och förhoppningsvis har man lärt sig av misstaget.

Lördag 9 september

På lördagen fortsatte höstsolen att stråla och värma. Dagen inleddes med hästfotboll som följdes av ett antal clinics i avel, tölt, pass och markarbete. Ledare och deltagare bestod av många av islandshästvärldens stora stjärnor.

Helgen avslutades med saluhästvisning, uppvisning av Skúlasons elever och gångartsshow med ekipage i återigen i världsklass.

Det vackra och varma höstvädret och god stämning tillsammans med fantastiska hästar ger mersmak inför nästa år. Vi kan varmt rekommendera ett besök.

ISLANDSHÄSTWEBBERIET __
Senast uppdaterad 2009-08-01
Copyright © Islandshästwebberiet 2006
islandshast@webberiet.se