Islandshästwebberiet

A-Ö över innehållet på IslandshästwebberietKalender över hela årets islandshästaktivitetertestAll världens islandshästar. Vi länkar till din hästs hemsidaIslandshingstarRidning, turridning, lektionsridning m.m.AnnonserBildgalleriRidshop's för dig som har islandshästPressklipp på webbenLär mer om islandshästarLänkartom

Lär mer om islandshästar > Boktips

Boktips

Islandshästen - vägen till framgång med islandshästen som partner
av Magnús Skúlason och Stina Helmersson
Boken innehåller samlad kunskap och inspiration för såväl tävlingsryttaren som den ambitiöse fritidsryttaren som vill få ridningen och samvaron med hästen att fungera på bästa sätt. Boken behandlar grundläggande fakta om hur man föder upp, sköter, rider in, tränar och lär sig rida islandshäst samt tävlingsmomenten. En mängd foton och illustrationer förstärker det pedagogiska upplägget.

ISBN 915184575X

Förstå din islandshäst
av Ricke Mark Schultz
Kom i harmoni och balans med din häst. Lär dig tolka hästens signaler. Boken tar upp en rad problem och visar på lösningar. ISBN 87-989189-1-5.

Islandshästen del I, II och III
av Stina Helmersson.
Det mesta om isländshästen bland annat skötsel, ridning, avel, träning, ryttaren samt övningar för gångartshästar kombinerat med klassisk ridning. Förlag: Epona. Läs mer ...

Isländska hästnamn
av Marit Jonsson
Beskriver hur hästar döps efter färg, lynne, rörelser och exteriör på isländskt vis. Cirka 1700 namn med betydelse och uttal. ISBN-91-631-3697-X.

Islandsunghästträning och -skötsel
av Einar Öder Magnusson
"Det är med unghästar som med ungdomar – de har väldigt lätt för att lära. Och de lär sig ovanor lika snabbt och lätt som de lär sig goda vanor. Det viktiga är att man gör rätt från början, säger Einar."

Rida islandshäst - Reynirs ridskola
av Reynir Aðalsteinsson
Boken riktar sig till ägare/skötare av islandshästar och ryttare som har lite erfarenhet och vill veta mer om ridning med islandshästar. ISBN 91-27-35351-6.

Sadeln och hästen
av Kay Humphries
En utmärkt liten skrift som en vägledning i hur du väljer sadel till dig och din häst. Enkla beskrivningar och detaljerade fotografier visar hur du provar ut sadeln plus värdefulla tips. ISBN 91-27-35296-X.

 

ISLANDSHÄSTWEBBERIET __
Senast uppdaterad 2009-08-01
Copyright © Islandshästwebberiet 2003-2006
islandshast@webberiet.se